top of page

Kotidata Turvan tuotekehitys – eli kuinka opimme kahdeksassa kuukaudessa konttaamaan

Kahdeksassa kuukaudessa ihmislapsi oppii konttaamaan. Samassa ajassa kaltaiseni myyntineuvottelija oppii ymmärtämään. Siitä on nimittäin jo kahdeksan kuukautta, kun aloitin marraskuussa KotiDatan uuden tuotteen parissa.


Se tuote sai nimekseen KotiData Turva.


KotiData Turva tarjoaa turvallista asumista senioreille ja kaikille muillekin tukea tarvitseville. Myymme muun muassa turvapuhelimia, ovivahteja, kaatumisvahteja ja hellavahteja. Olemme poimineet valikoimaamme tuotteita vain laadukkailta ja tunnetuilta valmistajilta kuten saksalaiselta TeleAlarmilta ja ruotsalaiselta Sensagonilta.


Kuten palvelujohtajamme Pekka Kantola totesi, tuotekehityksessä oli alusta asti tärkeää löytää oikeat kumppanit, sillä pitkäkestoinen yhteistyö takaa laitteille pitkän elinkaaren. Meille on ollut avainasemassa saada asiakkaille mahdollisimman hyvä käyttökokemus. Olemme varautuneet myös tulevaan ja varmistaneet, että laitteemme soveltuvat aikanaan soteuudistuksen jälkeisiin standardeihin ja uuden asiakastietolain mukaisiin tarpeisiin.


Kahdeksassa kuukaudessa konttaamaan


Kahdeksassa kuukaudessa olemme oppineet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita. Olemme oppineet, kuinka tärkeää senioreille on asua kotonaan ja kuinka tärkeää heidän läheisilleen on varmistaa, että vanhus saa asua kotonaan turvallisesti. Olemme oppineet ymmärtämään myös vanhustyön arkea ja tuetun asumisen tarpeita. Tiedämme hyvin, kuinka helposti muistisairas harhautuu ovesta tai unohtaa lieden päälle. Tiedämme myös, kuinka vaikeaa on päästä lattialta ylös, jos sattuu kaatumaan.


Emme silti ole täydellisiä, sillä vasta kahdeksan kuukautta on kulunut. Olemme tavallaan itsekin ottamassa uuden tuotteen ensiaskeleita, ja tavoitteena on kurottaa ylemmäs ja päästä hyvään juoksuun. Haluamme oppia edelleen lisää ja kehittää valikoimaamme asiakkaittemme eteen.


Päämäärämme on loppujen lopuksi yksinkertainen: pitää sinut ja läheisesi turvassa. Siihen ajatukseen tiivistyy koko toimintamme ydin. Me kotidatalaiset olemme auttaneet ihmisiä yli kymmenen vuoden ajan kodin tietoteknisten laitteiden kanssa, ja nyt KotiData Turva tuo lisää helpotusta asiakkaidemme arkeen.

Jos laite ei ole helppokäyttöinen, se on pelkkä turhake


Olennaisimmat asiat KotiData Turvan laitteissa ovat helppokäyttöisyys ja toimintavarmuus. Laitteiden käyttöönoton voi tehdä itse tai tilata meiltä palveluna. Käytännössä toimintavalmiit laitteet kiinnitetään vain seinään, ja me KotiDatalla varmistamme niiden toimivuuden ja huolehdimme asukkaiden ja palvelukotien hoitohenkilökunnan käyttömukavuudesta. Helppoa, toimintavarmaa ja ennen kaikkea turvallista.


Työssäni keskustelen päivittäin asiakkaiden kanssa ja pyrin ymmärtämään heidän huoliaan. Moni on kysellyt, kuinka hyvin laitteemme ovat räätälöitävissä ja integroitavissa jo aiemmin käytössä olevien järjestelmien kanssa. Onneksi tähän on jo löytynyt sujuvia ratkaisuja. Asiakas voi aloittaa vaikka vain yhdellä laitteella ja myöhemmin tarpeen mukaan täydentää laitteistoaan. Jokaisella asiakkaalla on uniikit tarpeet, ja niinpä me pyrimme löytämään jokaiselle sopivan ratkaisun.


Jos ihminen oppii kahdeksassa kuukaudessa konttaamaan, niin myyntineuvottelija oppii kahdeksassa kuukaudessa ymmärtämään.


Roope Lassila

KotiData Turvan myyntineuvottelija463 views0 comments

Comments


bottom of page